Recent geplaatst

Gastenboek / Reactions

Kapers op de Kust

"Kapers op de Kust" is de titel waaronder deze film in Nederland en Vlaanderen rouleerde. Dieven stelen Philips apparatuur, maar dankzij samenwerking tussen burger en de politie komt alles komt terug. Nu ja, álles?

Dit filmpje laat zien dat een leven zonder Philips niets is. 

Opmerkelijk:

Joop Geesink is zijn animatiefilmstudio ooit begonnen met tekenfilmer/striptekenaar Marten Toonder. Deze film heeft in vormgeving naar mijn persoonlijke smaak een duidelijk knipoog naar de stripfiguren uit Tom Poes en Ollie B. Bommel. Met dat verschil dat de figuren hier niet zijn getekend maar ruimtelijk zijn. Het is mij niet bekend of er enige verwantschap is gezocht, maar het is wel herkenbaar.

Tevens is opmerkelijk dat het filmpje halverwege wordt 'onderbroken' door een integrale fictieve tv-uitzending van Mickey Man. Dit is van de tekenfilmer Børge Ring. Hij werkte destijds voor Toonder. Daarmee is de koppeling naar Toonder weer rond. De reden van toevoeging van 1 minuut durende fragment is niet bekend. Mogelijk was het een tekenfilmpje die op voorraad was en door deze in deze bewerkelijke productie op te nemen konden de dure poppenfilmminuten worden ingekort.

Life is nothing
Nijlpaard op de fiets

Ik heb jaren geleden de eer gehad diverse malen met Cor Icke gesproken te hebben. Daarin kwam deze film ook eens ter sprake. Het onderwerp was dat het altijd moeilijk was je als filmmaker in te leven in wat de klant uiteindelijk verwacht te zien te krijgen. Cor Icke vertelde dat hij ooit eens een filmpje maakte over een nijlpaard op de fiets. Dat was een "devilishdevilishdevilish!!-klus" om te doen. De pop was topzwaar en de scene was lang. Het kostte dus veel moeite om de nijlpaard te laten fietsen.
Toen de film aan de klant werd getoond was zijn eerste en spontane reactie: "Maar .... zo fietst een nijlpaard helemaal niet!"
Cor Icke reageerde hier met: "Goed, ik ga vanmiddag wel even naar de dierentuin om te kijken hoe hij wél fietst." :-)

Credits
Button-Terug-01

Titel: Live is nothing wihout Philips
Productiejaar
: 1960
Opdrachtgever: Philips
Lengte: 8 minuten
Formaat: 35 mm Technicolor
Art Director: Henk Kabos
Muziek: André Popp
Animatie: Cor Icke
Poppen: Harry Tolsma

 


 

NL EN
Dutch Czech English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Zoek binnen de website

Please publish modules in offcanvas position.