Recent geplaatst

Gastenboek / Reactions

Stalker op de Kermis

Collectieve reclame in opdracht van het Nederlands Zuivelbureau met het typisch Hollandse figuurtje Dutchy. Samen met zijn vriendinnetje bezoekt hij een kermis.

Een man valt hen lastig. Zijn vriendinnetje negeert de man echter en troost Dutchy. De man blijft het tweetal lastig vallen. Dan drinkt Dutchy een glaasje melk en krijgt hij zoveel kracht en energie dat hij de man, die ondertussen zijn vriendinnetje lastig valt op de draaimolen, op zijn nummer zet. Tot slot drinken Dutchy en zijn meisje samen een glaasje melk waarna de volgende tekst in beeld verschijnt: 'Met melk meer mans.'

Dutchy Overwinnaar. Dutchy is boos!   Dutchy overwinnaar met Orgelman Kermesse Fantastique   Kermesse Fantastique Draaiorgelman
Brave Dutchy is boos!   Dutchy met links draaiorgelman
uit Kermesse Fantastique
  Kermesse Fantastique

 

Opmerkelijk

Medewerkers van Dollywood bewaarden na afloop van een omvangrijke productie alle poppen en belangrijke decorstukken. Hier zien we veel onderdelen uit Kermesse Fantastique terug, inclusief een draaimolen en de later beroemd geworden orgelman. Oplettende kijkers herkennen figuranten uit andere films. Hergebruik van poppen en decors leverde een substantiële besparing op de productiekosten. In veel gevallen werden de decors in een andere context geplaatst, waardoor het de opdrachtgever noch het bioscooppubliek opviel dat hier gerecycled materiaal werd ingezet. Het effect van bewegende poppen was overdonderend.

Ander detail is dat de in de titel genoemde animator Geert Knoef, geen man is maar een vrouw. In die tijd een unicum. Geert (Geertruide) Knoef was één van de vele dames die bij Geesink werkte, maar de enig bekende vrouw die het tot deze sleutelpositie bracht. Kort na deze productie is zij getrouwd met Dollywood animator Joop Bekker.

Credits:Button-Terug-02

Titel: Dutchy Overwinnaar
Opdrachtgever: Het Nederlands Zuivelbureau
Lengte: 3 minuten
Artistieke leiding: Koos Schadee
Animatie: Geert Knoef
Muziek: Dolf van der Linde
Poppen: Harry Tolsma e.a.
Poppenkleding: Lia Sten e.a.
Formaat: 35 mm Technicolor
Video: welwillend en exclusief beschikbaar gesteld door Historisch Centrum Overijssel


 

NL EN
Dutch Czech English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Zoek binnen de website

Please publish modules in offcanvas position.