Recent geplaatst

Gastenboek / Reactions

Philips On Parade (1964)

Philips verovert de wereld

1964-Philips On ParadeReclame voor Philips uit 1964. Een Philipsorkest reist over de wereld en brengt overal luxe, gemak en blijheid. De ondertitel was daarom ook: Wherever they play, depression gives away to gaiety. (Overal waar ze spelen verandert depressie in vrolijkheid)

Opmerkelijk

Volgens de advertentie die in bioscoopvakbladen verscheen was deze film zelfs leverbaar op het formaat TODD-A.O. Dit is een 70 mm film, dus 2x groter en 2x hoger dan de gangbare formaten. Hiervoor moest dan wel Fl 1500,00 (€ 750,=) betaald worden. Vermoedelijk werd deze 70 mm kopie optisch vergroot vanaf het 35 mm origineel. De toegevoegde waarde hiervan was dat de bioscoopexploitant deze voorfilm naadloos kon laten aansluiten op een hoofdfilm van ditzelfde formaat zonder omschakeling van apparatuur. De bezoeker zag de poppen allicht nooit eerder zo groot op het witte doek.

Click to enlarge
Philips On Parade
geadverteerd als "filmtitel 448"

Deze film wijkt in stijl sterk af van de gebruikelijke 'knollige' Geesink-poppen. Medewerkers noemde het gekscherend de WC-rollenfilm. Dit gaat wel wat ver, maar de vormgeving is duidelijk strak en low-budget. Ondanks de lagere loonkosten in de jaren '60 was het toch een hele dure operatie geworden om zowel alle orkestleden als de mensen in de menigte op de befaamde Dollywood-wijze te modelleren. Het resultaat is een frisse, vernieuwende stijl.
In 1966 zal de artistiek Max Keuris een overtreffende productie realiseren met de jubileumfilm "Philips Cavalcade - 75 Years of Music".

Credits:

   
Title:  Philips On Parade
Button-Terug-02
Client:  Philips
Duration:  9 minutes
Year of production:  1966
Director  Max Keuris
Executive producer:  Frits de Jonge
Music:
 Ger van Leeuwen
Animator:
 Cor Icke, Günter Mandle
Camera:  Pieter Merkx, Roel Boulengier
Format:  TODD-AO, 35 mm, Technicolor                                       
     

NL EN
Dutch Czech English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Zoek binnen de website

Please publish modules in offcanvas position.