Recent geplaatst

Gastenboek / Reactions

Sponge Bob de eerste?

Animatie = dode materie tot leven brengen

Wanneer je tegen iemand zegt door een spons aangesproken te zijn, zal op zijn minst verbaasd gereageerd worden. Toch is het in dit filmpje een originele zeemspons die zijn neef voorstelt: een keukenrol.
Naar de letter kun je de vraag stellen hoe dwaas kan een filmconcept zijn? Als het resultaat wordt bekeken moet geconstateerd worden dat de spons een overtuigend karakter is. Hij is geplaatst in een 'leeg' decor en moet het hebben van stem en acteren. Joop Geesink en zijn medewerkers bewezen met producties als deze dat werkelijk álles tot leven kan worden gewekt.

Opmerkelijk

De pop was samengesteld uit meerdere originele zeemsponsen waar een draadframe in verborgen was om mond en ogen te animeren. De pop stond jaren op het bureau van de maker, Harry Tolsma, die het een leuk plan vond om dit figuur nog eens te laten optreden in een filmpje. Het werd een intro van de showreel van de toenmalige animatiestudio van de webmaster en zijn broer Huibert. Hieronder wordt de originele commercial getoond en vervolgens de hommage uit 1990.

Spons-1965 Spons-1990
Viva Towels ca. 1965 Singing in The Rain - 1990

 

Button-Terug-02

Credits:

Titel: Viva Towels Sponge
Jaar: ca. 1965
Opdrachtgever: Viva Towels
Lengte: 0,5 minuut
Formaat: 35 mm film, kleur (Eastmancolor)
Artdirection: Henk Kabos
Regie/Animatie:
 Cor Icke
Pop: Harry Tolsma

NL EN
Dutch Czech English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Zoek binnen de website

Please publish modules in offcanvas position.