SNELMENU - Maar hier uw keuze:
Joop Geesink's Filmcollectie Naar historisch nieuws Actueel nieuws Joop-Geesink-fotoalbum Joop Geesink's Biografie
Animatiefilms
 Historische
berichten
Actuele
berichten
Fotoalbum
Onder constructie
Biografie

Recent geplaatst

Gastenboek / Reactions

Toelichting van links naar rechts. De grote foto's zijn onderaan te vinden.

Rij 1

 1. Joop Geesink (1957)Publiciteitsfoto voor diverse media-uitingen. Joop Geesink liet zich graag afbeelden met een goede sigaar. Het verhaal gaat dat dit is ontstaan uit een traditie die zich in de beginjaren van de studio ontwikkelde. Wanneer er een nieuwe opdracht was verstrekt werd dit gevierd met het roken van een sigaar in plaats van een sigaret.
 2. Joop Geesink (1960) aan een poppenset. Deze geënsceneerde foto in de werkplaats van de studio suggereert dat Joop Geesink zich persoonlijk met de sets en poppenanimatie bezig hield. In de praktijk was dat niet zo. Het decor is vermoedelijk afkomstig van een Dutchy-film. Aardig detail is dat op de achtergrond 'gewerkt' wordt en er fragmenten te zien zijn van de commercial Players Revived (1960).
 3. Joop Geesink - Karikatuur. (1961). Het kon natuurlijk niet uitblijven dat er ook een poppenfilmpop gemaakt zou worden van Joop Geesink zelf.  Animator Cor Icke vertelde ooit dat dit als een grap bedacht was door de productiemedewerkers van de studio (Henk Kabos en Harry Tolsma). Uit 1961 stamt de poppenanimatie "Love in Gipsyland" voor Philips. Hierin wordt een zigeunermuzikant op straat ontdekt door een platenbaas. Via de (Philips) muziek hij met zijn verloren de geliefde herenigt. Het storyboard schreef een personage voor in een grote Amerikaanse (open) auto. De man achter het stuur is de platenbaas en in de films slechts enkele seconde zichtbaar. Medewerkers creëerden en plaatsen de Joop Geesink-pop in de wagen. Pas bij de première met de klant zag Joop Geesink het resultaat en hakkelde "Dat ... dat ben ik!". Regisseur Henk Kabos antwoorde: "We moesten voor deze scene een echte heer hebben". Er werd instemmend geknikt en de film werd goed gekeurd. Vanaf die tijd staat de pop bij Joop Geesink op het bureau. Later is deze zoekgeraakt. De redactie van deze site wil graag weten wie deze pop heeft.
 4. Naar grote foto's.

Rij 2

 1. Holland Promenade (1965) Joop Geesink heeft een droom ontwikkeld voor een themapark bij Amsterdam. Hijj geeft diverse presentaties. Ondanks de enorme hoeveelheid tijd en geld die hij in dit project stak is het nooit van de grond gekomen. Lees hier meer over Holland Promenade.
 2. Holland Promenade (1965) - 2. Dat Joop Geesink een goede spreker was toont deze foto. Journalisten schrijven keurig op wat in bevlogen termen wordt beschreven.
 3. Joop Geesink op kantoor (1965). Gezeten voor zijn ronde raam en in een wolk sigarenrook tekent Joop Geesink aan zijn plannen. Door het raam is de ruwbouw te zien van zijn nieuwe studio die in 1966 zal worden geopend. Jaren later zou zijn dochter en bedrijfsopvolger Louise Geesink over deze foto zeggen "Deze foto typeert mijn vader het meest."
  Naar grote foto's / Naar bovenzijde pagina.

Rij 3

 1. Joop Geesink kijkt naar nieuwbouw. (1965/66). Vanaf de oude studiolokatie aan de Duivendrechtsekade ziet Joop Geesink hoe de voltooiïng van de nieuwbouwstudio zich voltrekt.
 2. Prins Bernhard opent nieuwe studiocomplex in 1966. Dit gebouw is hyper modern en zeer ruim opgezet. Alle filmtechnieken kunnen onder één dak worden opgenomen. Een groot deel van de ruimte gaat naar de lifeactionfilm, die economisch steeds belangrijker wordt voor de studio.
 3. Joop Geesink, Wim Geesink, Prins Bernhard tijdens de receptie van de nieuwe studio. (1966) Joop's broer Wim Geesink bleef in de media op de achtergrond maar hij was de zakelijke leider van de studio.
  Naar grote foto's / Naar bovenzijde pagina.

Rij 4

 1. Prins Bernhard tijdens de opening van de studio in 1966 met Joop Geesink bij een stopmotionfilmcamera. Joop Geesinkt toont een koe van Delftsblauw, die werd gebruikt in de gelijknamige film Delft Blue.
 2. Rik de Kikker (1966) was het nieuwe project waar Joop Geesink van verwachte dat deze als onafhankelijke poppenfilmserie inkomsten zou bieden. De pop is een promotiemodel. Er zijn slechts een handvol tekenfilmafleveringen gemaakt. De poppenfilmserie is nooit gerealiseerd.
 3. Rik de Kikker (1966) - 2. Uit dezelfde fotosessie nog een opname. De lokatie was voor de deur van de fonkelnieuwe studio. In de achtergrond is te zien dat het straatwerk en afbouw nog niet gereed is. Maar Joop Geesink was klaar voor een nieuwe uitdaging. Deze foto's laten zien dat Joop Geesink met veel dingen gelijk bezig was: de studio, nieuwe filmprodukties en (zie boven) zijn themapark.
  Naar grote foto's / Naar bovenzijde pagina.

Rij 5

 1. Joop Geesink (1982) kwam in de jaren '70 terug met Loeki de Leeuw. Duizenden korte filmpjes werden geproduceerd naar zijn ideeen en tekeningen. In 1982 bestond Loeki 10 jaar.
 2. Joop Geesink - Efteling 1983. Joop Geesink was geruime tijd betrokken bij het themapark Efteling. Hij ontwierp de darkride Carnaval. Hier poseert hij wederom met een sigaar en een pop uit de attractie. Joop Geesink was in dit stadium ernstig ziek. Hij zou de opening van zijn eigen attractie in het voorjaar van 1984 niet meer meemaken.
 3. Joop Geesink (1984)Laatste officiële foto.
  Joop (Johan Louis) Geesink (Den Haag, 28 april 1913 - Amsterdam, 13 mei 1984).
  Naar bovenzijde pagina.


{gallery}beeldbank/Joop_Geesink-2{/gallery}

Naar bovenzijde pagina.

NL EN

Zoek binnen de website

Please publish modules in offcanvas position.