Gastenboek / Reactions

Zelfs in de jungle zijn ze er beter mee af

Reclame voor de 'pressure cooking pan' van het merk Prestige. Poppenfilm die zich afspeelt in Afrika alwaar inboorlingen de snelkookpan van een Westerse vrouw overnemen in ruil voor spiegels en kralen.

Of deze film politiek correct is, valt te betwijfelen. De boodschap is evenwel niet minder duidelijk.
Helaas is de film niet meer in Technicolor te zien. Dit heeft te maken met de matige kwaliteit van de videotape waar deze film van komt. 

Opmerkelijk

De film toont grote gelijkenis met "Agip Jungle" uit 1963. Onderstaande film is uit 1962, dus hier is het concept nog origneel. Het was wel zo efficiënt van de Dollywoodstudio om poppen en stukken decor zorgvuldig te bewaren. Geef de stamhoofd een ander petje op en .... klaar! Dat het in werkelijkheid niet zo eenvoudig is, mag begrijpelijk zijn.

StamhoofdenDollywood had een omvangrijke décoropslag en alle poppen werden na gebruik gecatalogiseerd en opgeslagen. Het voordeel was dat een beproefde pop (letterlijk) uit de kast werd gehaald en ingezet. Dit was een besparing op de ontwerp- en productiekosten. In 1963 wisten adverteerders en bioscoopbezoekers weinig specifieke details van reclamewerk uit andere landen en zal nooit zijn opgevallen dat poppen en décorstukken in verschillende films werden hergebruikt. Wanneer men het omvangrijke decor-archief van Geesink overzag zou men al snel veronderstellen dat alle denkbare décors op voorraad waren. In de praktijk viel dat vaak tegen. Decorstukken moesten vaak aan specieke technische eisen voldoen waardoor het archiefexemplaar niet bruikbaar was en er een nieuw gemaakt moest worden. Poppen werden vaak hergebruikt als opvulling in decors.

CREDITS:

Button-Terug-01Productiejaar 1962
Opdrachtgever: Prestige
Lengte: 2,5 minuut
Formaat: 35 mm, Technicolor
Art Direction: niet benoemd (Jan Coolen?)
Animatie: niet benoemd (Guus Harmsen?)
Poppen: Harry Tolsma


NL EN
Dutch Czech English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Search on this site

Please publish modules in offcanvas position.